Nieuwe afbeelding.2.JPG

Agema & Lubbers
Bedrijfsmakelaars BV

Bennevelderstraat 13A
7856 TA Benneveld
tel. +31 (0)591 - 64 64 74

KVK: 04073128

Route

info@agemaenlubbers.nl

Beleggen in vastgoed

Bemiddeling bij transacties in beleggingsobjecten.

Bij transacties in beleggingsobjecten gaat men uit van een heel andere doelstelling, dan de kopers die een pand kopen als gebruiker.

Bij beleggingspanden gaat het om het rendement en de risico's.

Daarbij is de kwaliteit van de huurder belangrijk, maar ook de huurovereenkomst en de verhuurbaarheid (de courantheid en ligging) van het object. Ook het eventuele alternatieve gebruik nemen wij mee in onze beoordeling.
Wij brengen deze risico’s in kaart middels een due diligence onderzoek. Wij controleren dan of de markthuurwaarde overeenkomt met de te betalen huur in het contract, wij kunnen onderzoek doen naar de financiële gegoedheid van de huurder, de controle van ruimtelijke ontwikkelingen in de omgeving en het alternatief gebruik. Daarna bepalen wij aan de bovenstaande criteria, de beleggingswaarde van het object.

Agema & Lubbers Bedrijfsmakelaars heeft een uitgebreid landelijk netwerk in deze markt.

Geven van advies in vastgoed beleggingen

Als belegger kan men direct en indirect beleggen in vastgoed. Direct beleggen doet men door een pand te kopen. Men kan hier een direct rendement uit behalen, namelijk de huur, en een indirect rendement, namelijk de waardestijging van het object op langere termijn. Indirect beleggen kan men in vastgoedfondsen en in vastgoed cv's

Het participeren in vastgoed cv's is zeer risicovol gebleken.
Het risico van participeren in deze cv's hangt af van de constructie hiervan, maar natuurlijk ook van de beleggingen.
Men kan ook participeren in maatschappen, deze constructie neemt meer risico met zich mee, aangezien de maten aansprakelijk gesteld kunnen worden voor eventuele verliezen.

Hessel Agema is toezichthouder geweest bij meerdere cv constructies, waarbij zijn benoeming is goedgekeurd door de Autoriteit Financiële Markten.