Klik hier voor ons Aanbod

Nieuwe afbeelding.2.JPG

Agema & Lubbers
Bedrijfsmakelaars BV

Bennevelderstraat 13A
7856 TA Benneveld
tel. +31 (0)591 - 64 64 74

KVK: 04073128

Route

info@agemaenlubbers.nl

Tankstations

Taxeren tankstations

Om een tankstation te taxeren is een goede kennis van de motorbrandstoffenmarkt nodig. Als beëdigd NVM bedrijfsmakelaar en taxateur hebben wij de nodige expertise in deze branche opgebouwd.
 

Een tankstation wordt getaxeerd op basis van de volgende criteria:

  • locatie/situering;
  • volume/opbrengst motorbrandstoffen;
  • shopomzet/opbrengst;
  • carwashcentrum/opbrengst;
  • (prijs)concurentie.

Daarnaast kijken wij naar bijvoorbeeld de certificering (CoFiZe en Kiwa-rapportages), de ondergrondse tankinstallatie en de bovengrondse installaties.
 

Officieel taxatierapport

Vaak dient een taxatie uitgevoerd te worden in opdracht van de bank. Ook is het mogelijk een taxatie te laten uitvoeren in verband met bedrijfsbeëindiging (stakingsrecht). In beide gevallen heeft u een officieel taxatierapport nodig, opgesteld door een officieel erkend taxateur.
 

Verkoop en/of verhuur

Wij bemiddelen ook in de verkoop en / of verhuur van tankstations.

Het in portefeuille nemen van het station begint met het aangeven van wat de mogelijkheden zijn van het station, daarna volgt een waardebepaling en als laatste een stappenplan hoe het op de markt gebracht wordt. Indien een kandidaat gevonden is, gaan wij het onderhandelingstraject in. Indien overeenstemming wordt bereikt, maken wij de contracten op en begeleiden wij de overdracht.